четвер, 20 лютого 2014 р.

Пізнаймо мову нашу колискову

     
   21 лютого представники всіх націй і народностей  відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято було проголошене на Генеральній конференції ЮНЕСКО, яка відбулася 17 листопада 1999 року.
       Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Для нас українців є наша українська мова. Вона бринить, хвилює душу,  то невичерпне джерело, скарбниця народного духу. Вона мелодійна, ласкава, ніжна, багата. Порадник і вчитель тим, хто її любить і шанує, і суддя тих, хто її зневажає.    Тому з нагоди цього свята читачам бібліотеки  запропоновано переглянути книжкову виставку «Пізнаймо мову нашу колискову». На її полицях вони знайдуть книги з історії рідної мови, сучасні словники та енциклопедії, посібники з української мови, твори відомих класиків українського слова, які писали про українське слово, а також книги з мовними іграми.
      Представлена література допоможе збагнути всю велич рідного слова, викличе бажання вивчати українську мову та милуватися її красою. А твори видатних українських письменників та поетів розкриють багатство та силу українського слова. Цікавим доповненням до виставки є афоризми, крилаті вислови, цитати відомих людей про мову.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар