четвер, 10 листопада 2011 р.

Калинова гілка

       День української писемності та мови – свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця – ченця Києво-Печерського монастиря, давньоруського письменника та історика, творця писемної історії Київської Русі, автора одного із найдавніших (початок XII століття) літописних творів "Повісті временних літ".

  У бібліотеці з нагоди Дня української писемності та мови проведено низку заходів "Скарб од далеких прадідів - то рідна мова й рідне письменство" .
  Основна мета яких є виховання молодого підростаючого покоління небайдужим до своєї рідної мови. Адже мова – це не тільки засіб спілкування. Це – наша історична память, невичерпна духовна й культурна скарбниця. Це – живий звязок між тисячолітнім минулим, сучасністю і майбутнім великого народу. Мова – це ще й музика, мелодика, барви буття, сучасна художня інтелектуальна і мислительська діяльність народу.
    Людина завжди повинна пам’ятати, звідки вона родом, де її коріння, глибоко знати історію свого народу, його мову. Не можна бути байдужим до того, як ми користуємось мовою, як висловлюємо свої думки, як цінуємо рідне слово. Тому
користувачам бібліотеки запропоновано прийняти  участь у бібліотечному форумі "Калинова гілка". Мета форуму передбачає використання у спілкуванні тільки української мови без вживання суржику та російськомовних слів, заохочення співрозмовника говорити тільки українською мовою,  залишити свої побажання на підтримку української мови у кошику "Калинової гілки"
 До форуму долучились усі читачі , які відвідали бібліотеку у цей день.
Вони висловили своє ставлення до рідної мови, втішним було те, що  на адресу нашої рідної мови прозвучало багато гарних,  теплих, а головне щирих слів, всі учасники форуму одностайно виявили захоплення від спілкування рідною мовою. Ми  сьогодні радіємо, що  наші діти цінують та люблять українську мову.
На розсуд читачів представлено книжкову виставку "Там, де живе рідна мова, живе український народ"  та виставку-синтез "Так ми любимо свою мову..."















Немає коментарів:

Дописати коментар