вівторок, 26 квітня 2011 р.

Світлий день Воскресіння Господнього


                                                           
     Великдень - день, у який християни святкують Воскресіння Ісуса Христа, що сталося на третій день після його смерті, причому день смерті вважається першим днем. Свято називають також Пасха або Паска. Вважається найважливішим християнським святом, котре вказує радість з приводу перемоги Божого Сина над Смертю та вічним Забуттям. У Воскресінні християни бачать підтвердження життя після смерті, що і є головним змістом святкування.

    В Україні святкувати Пасху почали наприкінці першого тисячоліття, з приходом християнства. За біблійним сюжетом, Ісус Христос воскрес рано - вранці і це Воскресіння супроводжувалось великим землетрусом - ангел небесний відвалив камінь від дверей Гробу Господнього. На світанку жінки - мироносиці Марія Магдалина, Діва Марія, мати Якова та Соломія прийшли до гробу з пахощами , щоб обмастити тіло Ісуса, але побачили відвалений камінь і порожню труну. Тоді схвильованим жінкам з'явився ангел та сповістив про Воскресіння Господнє.
    До світлого дня Великодня у дитячій бібліотеці проведено ряд заходів , які були цікавими для наших відвідувачів. Уже стало традиційним у бібліотеці напередодні свята проводити майстер - клас по прикрашенню та оформленню великодніх яєць : малювання та розпис писанок, оформлення бісером, кольоровими нитками та ін. Діти з нетерпінням чекають цього дня і бажаючих займатися таким видом мистецтва стає з кожним днем все більше і більше. Разом з дітками до такої творчої роботи долучаються і батьки, і бабусі, і старші братики і сестрички, адже написання писанкице допомога силі добра і світла побороти холод і темряву. Це продовження давніх християнських традицій, які ми маємо берегти, пам'ятати та примножувати.



















































Немає коментарів:

Дописати коментар