четвер, 9 грудня 2010 р.

Твої орієнтири у виборі інформації

   Просто любити книгу це мало. Щоб вона стала вірним другом і помічником у великому просторі інформації, потрібно вміти знайти її і правильно нею користуватися. Надійним компасом у цьому є бібліографія - "ключ до всіх знань". Адже вона дозволяє стежити за літературно- документальним потоком , орієнтуватися в друкованій продукції, оперативно виявляти й відбирати для практичного використання конкретну інформацію. 



   Для ознайомлення школярів з бібліографічною грамотою, залучення до бібліотеки нових читачів був проведений бібліотечно-бібліографічний урок з учнями 5-А кл. ЗОШ № 1. Бібліотекарі ознайомили дітей з довідково-бібліографічним апаратом бібліотеки, який включає в себе каталоги, картотеки,   інформаційні куточки,   постійно діючі книжкові виставки "Книга.Час.Ми.","Мій край-чарівне Поділля", "З чого все почалося...", презентували нові надходження до бібліотеки, періодичні видання. Практичне заняття проведене з школярами дало можливість ознайомитися з структурою та будовою книжки , дізнатися яке значення має для книги кожна її частина. Для чого потрібна анотація, заголовок, яке значення для книжки має палітурка та ін. Після чого дітям пропонували переглянути відео ролик "Структура книги".







     На завершення дітям розповіли для чого потрібний щоденник читача,  а бажаючі поповнили кількість користувачів бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар