понеділок, 21 червня 2021 р.

Ті дні у пам'яті народній

 Це на світанку сталося колись

 Стривожений, із муками і жалем

 Світ стрепенувся, кров’ю вмить заливсь,

 Залився болем, плачем, жалем.

 Війна на зустріч молодому дню

 Із гуркотом, із брязкотом котилась,

 Лавиною металу і вогню

 На нашу землю й долю навалилась.

     Ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців, коли фашистська  армія вторглася на територію нашої країни. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.

     Згідно Указу Президента України від  17 листопада 2000 року «…з метою всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності … на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань…» встановлено День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

    З нагоди цієї дати в бібліотеці до уваги читачів представлено – книжкову  виставку-пам'ять «Ті дні у пам’яті народній», на якій експонуються історичні матеріали, що висвітлюють причини, перебіг і наслідки однієї з найбільших і найтрагічніших подій ХХ століття – Другої світової війни.

    З матеріалами виставки можуть ознайомитися усі бажаючі.

https://youtu.be/kUuzPke-Jg0

1 коментар:

  1. я не можу достатньо подякувати послузі позики пана Педро та повідомляючи людям, наскільки я вдячний за всю допомогу, яку ви та ваша команда надали, і я з нетерпінням чекаю рекомендації друзям та родині, якщо їм потрібна фінансова порада чи допомога @ 2 ставки на кредит для бізнесу через контакт:. pedroloanss@gmail.com

    ВідповістиВидалити