вівторок, 7 липня 2020 р.

27 ПРИЧИН ЧИТАТИ КНИГУ ПРИЧИНА № 9

Книги легко знайти в бібліотеці

     Ще у древні часи люди вирішили, що дуже зручно тримати книжки в одному місці. Набагато легше шукати книги, коли знаєш, де вони зібрані. Їздити світом у пошуках певного примірника, коли тобі всього лиш треба уточнити певний факт, не дуже зручно. Отже, почалося збирання бібліотек.
     Ці заклади були вкрай важливі, адже давали людям змогу долучитися до світових знань. Окрім того, вони обережно зберігали книги, щоб ті не зіпсувалися.
    Спочатку книгозбірні належали певним людям чи організаціям. Але згодом з’явилися публічні бібліотеки. Відкриті для всіх охочих.

      Бібліотеки виявилися дуже важливими закладами, тож вони популярні і сьогодні. Більш того. Їх мережа удосконалювалася та розгалужувалася.
    Зараз бібліотеки бувають різних видів. Ті бібліотеки, які належать певній людині чи організації називаються приватними. Є державні бібліотеки – ними опікується держава. А от якщо у тебе дома є колекція книг, то це твоя особиста бібліотека.
    Окрім того, бібліотеки розподіляються за тематикою книжок, що в них зберігаються. Так, є бібліотеки з певних галузей знань: в одній книжки лише про медицину, в іншій про техніку тощо. 

     А є універсальні, що містять потроху книг про кожну з наук. Серед них є спеціальні бібліотеки для дітей, для підлітків, для дорослих. Також є бібліотеки для людей з вадами зору. При кожній школі та університеті неодмінно є своя бібліотека, до якої можуть звертатися школярі та студенти. І ви також можете завітати до цього закладу.

Немає коментарів:

Дописати коментар