вівторок, 7 травня 2019 р.

Пам'ять вічно жива

7 травня,  напередодні Дня пам’яті та примирення  і  74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, працівники бібліотеки разом з учнями 9 – А класу  загальноосвітньої школи № 3  відвідали  ветерана Ковалишена Івана Андрійовича, 1926 року народження, який був учасником бойових дій 1944-1945 рр.  2-ого Українського фронту, нагороджений орденами  Вітчизняної війни І та ІІ ст., «За мужність» І ступеня, медалями «За відвагу», «За взяття Будапешта», «За взяття Берліна», «За перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 рр.».
  
 
Із далеких 1944-45 років у Івана Андрійовича залишилося чимало спогадів, якими він охоче поділився з школярами, а також розповів про книгу «Люди Победы. Наше дело правое!». Ця книга є четвертим томом великого проекту телеканалу Інтер, в якій вміщенні обличчя, долі та історії двохсот людей, життя яких поламала війна. В число цих людей увійшов Іван Андрійович Ковалишен.  

 
 
 
 

 Напевно, тільки та людина, яка бачила  та пережила війну  може розповісти сучасним дітям про те, що  таке війна з її жахами, страхом, загибеллю людей, які стали близькими. Учні привітали ветерана квітами та вітальною листівкою,  і побажали  йому здоров’я та довгих років життя. А ми  сподіваємось, що ще не одне покоління учнів зможе  задати йому запитання, аби дізнатися більше, зрозуміти більше, стати мудрішим.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар