вівторок, 24 квітня 2018 р.

Чорнобиль - біда на багато поколінь

26 квітня! В пам’яті українського народу це день чорнобильського лиха, болю суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо.  Пам’ятати для того, щоб не допустити повторення подібного.

 Тому для старшокласників загальноосвітніх міських  шкіл № 2 та 3 проведено годину роздум «Чорнобиль на багато поколінь», яка була побудована на документальних матеріалах, серед яких – телефонна розмова диспетчера, що викликає вночі пожежні команди, та значна кількість фотографій як до трагедії, так і після. Це дало можливість школярам хоча б зорово відчути масштаб катастрофи та героїзм її ліквідаторів. Не менш вражаючими є і сучасні фото Зони відчуження. Закинуті будівлі, порослі вулиці, чимала кількість туристів та агентств, які намагаються на них заробити. Усе це свідчення того, що ми не завжди засвоюємо уроки минулого, або взагалі не хочемо зважати на них.

    Доповненнями до роздумів були численні документальні світлини та аудіозаписи, а також книги з однойменної виставки «Біль, обернений у слово», презентованої в читальній залі бібліотеки.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар