пʼятницю, 30 березня 2018 р.

Величне свято Воскресіння!

      Передпасхальний тиждень для українців з давніх часів був надзвичайно важливим. Люди ретельно готувались до майбутнього свята: згадували страждання Ісуса Христа, прибирали оселі та готували різноманітні наїдки.    Однією з найяскравіших традицій цього тижня безумовно було створення писанок.  Звичай розмальовувати яйця прийшов ще з язичницьких часів, але у християнстві набув нового сенсу.  
     Для своїх читачів працівники бібліотеки організували книжкову виставку-інсталяцію «Величне свято Воскресіння!»,  на якій представлені видання, що розповідають про національні особливості українських свят, зокрема, Великодніх, а також традиції та звичаї пов’язані з цим святом,  розкривають таємниці писанкарства.

   З виставки  можна дізнатись що потрібно покласти у великодній кошик, цікаві смачні рецепти пасок, великоднього печива та красиві великодні декорації для своєї оселі.
   Тому, у передпасхальний тиждень наша бібліотека запрошує  до себе усіх, хто вміє або тільки вчиться творити писанки, усіх, хто має бажання долучитись то стародавньої традиції та спробувати свої сили у цікавому мистецтві писанкарства.

Немає коментарів:

Дописати коментар