вівторок, 16 грудня 2014 р.

Історії в ароматі чаю


Сьогодні важко уявити звичайний ранок, або навіть день, без чашки гарячого чаю. І здається, що ми знаємо дуже багато про цей напій: смакували його під різними марками, заварювали у різних виглядах. Але відома нам інформація – це умовна «капля» в «морі» багатющих традицій збору, сортування та приготування чаю.  Щоб поглибити знання дітей з цієї теми, у бібліотеці відбулися посиденьки за чайником «Історії в ароматі чаю», на які завітали учні 5-Б класу НВК-гімназії №2.

Ще одним приводом для заходу був Міжнародний день чаю, який відзначався напередодні 15 грудня. І взагалі, затишні посиденьки виявились досить змістовними. Мова йшла і про історію відкриття рослини, і про перші проби напою, і про ідею чайних пакетиків. При цьому діти не були лише слухачами, а й доповнювали цікавими фактами, легендами та навіть віршами.  Також школярі спробували власні поетичні сили, підбираючи рими до слова «чай», а потім складаючи з цих рим повноцінну поезію.


Але основною складовою посиденьок, зрозуміло, було власне чаювання. Йому передувала демонстрація, як саме правильно заварювати листя рослини, щоб зберегти його ароматичні та лікувальні властивості. А далі вже діти частувались та дегустували різні види чаю: чорний, зелений, трав’яний. А уповні насолодитись гарячим напоєм дозволили різні солодощі, які діти принесли з собою.   

Немає коментарів:

Дописати коментар