понеділок, 29 січня 2018 р.

Крути: найбільше важить слово правди

    29 січня у бібліотеці для учнів 9-А класу загальноосвітньої школи №3 (класний керівник – Фурман Таїсія Василівна) пройшов вечір-реквієм «Крути: найбільше важить слово правди» в пам'ять молодих людей, які 100 років тому виступили на захист України проти набагато чисельнішої ворожої армії. Ці юнаки пішли в безсмертя, показавши приклад мужності, відданості і незборимості духу.

Для учасників заходу бібліотекарі підготували коротку історичну довідку про події, які передували Крутянській битві: утворенні УНР, формуванні української незалежності, ворожу політику більшовиків щодо Києва. Щоб уповні осягнути трагічність минулих подій, було продемонстровано фрагменти тогочасної відеохроніки.


Як століття тому, дивлячись в очі смерті, юнаки співали гімн України, так і сьогодні школярі його виконали для вшанування подвигу героїв Крут. А також прослухали сучасні композиції гуртів Тінь сонця та Веремій на цю тематику, продекламували поезії «На Аскольдовій могилі…» П. Тичини, «На могилах» О. Тарнавського, «Крути» М. Лавренка та ін.

Трагічна загибель студентського куреня стала символом патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежну Україну. Подвиг українських юнаків навічно залишиться в історії як символ національної честі...

Немає коментарів:

Дописати коментар