пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

СНІД - безповортно змінює життя

Сучасне людство знаходиться серед численних загроз. Це і воєнні конфлікти, і природні катастрофи, і різноманітні захворювання. Якщо говорити за останній вид загроз, то найбільшу небезпеку для людини несе синдром набутого імунодефіциту. До сьогодні лікарі не віднайшли ефективних засобів для боротьби з хворобою, і найжахливіше те, що вірус, який поширювався спершу переважно серед наркозалежних, зараз охоплює і людей, які ведуть здоровий спосіб життя.

 Але проти СНІДу є одна зброя – знання. Маючи уявлення про природу вірусу та способи його передачі, можна звести ризик захворювання до мінімуму. Саме тому напередодні 1 грудня, Дня солідарності з інфікованими СНІДом, працівники бібліотеки провели бесіду-обговорення «СНІД – безповоротно змінює життя» разом з восьмикласниками зі школи №1. У ході заняття школярі дізнались усю необхідну інформацію про вірус імунодефіциту людини та змогли перевірити отримані знання шляхом вправ, змодельованих на основі життєвих ситуацій.


     Ще одна важлива складова цієї теми – люди з ВІЛ-позитивним діагнозом.        Часто у суспільстві вони стають жертвами відчуження та ізоляції. Та все тільки результати безпідставних суспільних стереотипів. Щоб висловити підтримку таким людям, учні сьогодні також намалювали тематичний плакат «Ми проти СНІДу» та почепили метелики червоного кольору у вигляді стрічечки, що є символом боротьби зі СНІДом.  

Немає коментарів:

Дописати коментар