пʼятницю, 24 листопада 2017 р.

Пам'ять про минуле

       Напередодні вшанування пам’яті жертв голодомору та політичних репресій у бібліотеці для дев'ятикласників зі школи № 1 відбувся урок історичної пам’яті «Пам'ять про минуле» . Школярів ознайомили з матеріалами та свідченнями тих поодиноких сміливців, які не побоялись відкрито  говорити про факти голодомору в часи, коли ця тема спеціально замовчувалась. Чорний рух розкуркулення та колективізації пройшовся смертельною косою по українському народу, тому свідчення очевидців, які пережили ці страшні роки голоду, є і будуть надзвичайно важливими.




       Основний акцент заходу був спрямований на регіональний вимір трагічних подій, а саме на голодні 1932-1933 роки на території Барського району. Унікальні матеріали щодо цієї теми вдалося опублікувати одному з активних читачів нашої бібліотеки – Владиславу Ремінному, який на даний момент є студентом Вінницького педагогічного університету.  Його краєзнавче дослідження «Голодомор на Барській землі: Причини, наслідки, свідчення очевидців» дозволяє краще осягнути масштаб трагедії та співпереживати нашим бабусям та дідусям, яким довелось через це пройти. 
      Крім цього, у читальній залі бібліотеки була презентована тематична виставка «Нам пам'ять дивиться у вічі», в якій представлені документальні свідчення очевидців голодомору 1932-1933 років.  

 

Немає коментарів:

Дописати коментар