четвер, 19 січня 2017 р.

Україна - єдина

22 січня Україна відзначає важливий день в історії - день Соборності. Об'єднання ЗУНР і УНР в єдину державу було досить короткотривалим, але справило значний вплив на наступні покоління. Не дарма ж у 1990 тисячі людей вийшли на вулиці, щоб створити "живий ланцюг" від Києва до Львова. Цим вони продемонстрували єдність народного духу та висовкий рівень національної свідомості. 


Напередодні свята Соборності України ми провели теж символічну акцію-флешмоб. Одним з об'єднуючих факторів українців завжди була культура, а особливо українська література. Отож і акція була пов'язана зі зразками класичного красного письменства. Учасники флешмобу, учні 8-А класу зі школи №3, почерзі декламували патріотичні рядки, поступово створюючи з перших літер поезій вираз "Україна - єдина". У такому символічному вигляді діти висловлювили не тільки власні патріотичні почуття, а й продемонстрували об'єднуючу роль слова та книги. 
Окремо школярі познайомились з матеріалами історично-документальної композиції "Миті історії української незалежності", у якій зафіксовано найцікавіші фрагменти становлення української державності.     

Немає коментарів:

Дописати коментар