пʼятницю, 30 січня 2015 р.

Знайомець з країни сонячного дитинства

Коли він був маленьким, то чимдуж хотів стати дорослим та високим. Для цього навіть висів на перекладині, попередньо прив’язуючи до ніг по цеглині. А коли став дорослим – захотів повернутись в дитинство. Але через те, що це нереально, вихід був знайдений в письменницькій творчості для дітей. Мова йде про Всеволода Нестайка.
Вшановуючи його пам’ять, у бібліотеці було проведено бенефіс письменника «Знайомець з країни сонячного дитинства» з учнями 5-А класу школи-гімназії №2. Переглядаючи навчальне відео, діти проходили сторінками біографії митця, а саме його дитинства та юності.

Враження від тих років та величезна уява Нестайка стали основою його десятків повістей та оповідань. І сьогодні, як виявилось, школярі знають та люблять ці твори. У презентації книжкової виставки вони згадували цікаві епізоди з вже прочитаних книг та знайомилися з ще невідомими, як-от наприклад «Одиниця з обманом» чи «Пригоди Грицька Половинки».

Ізюминкою бенефісу став перегляд ключового епізоду роману «Тореадори з Васюківки», в якому Ява і Павлуша виходили на бій з коровою Контрибуцією. Епізод був взятий з однойменної радянської короткометражки, яка вийшла в далекому 1965 році. 

Немає коментарів:

Дописати коментар