середу, 10 грудня 2014 р.

Права дитини у нашій державі


10 грудня, у День прав людини, відбувся правовий урок «Права дитини у нашій державі» за участі школярів 4-А класу НВК-гімназії №2 (класний керівник – Нагорняк Ольга Анатоліївна).

Насамперед діти уявили себе в країні, де все відбувається навпаки і в якій не виконуються жодні права. З однієї сторони, це повна свобода дій без будь-яких обмежень, а з іншої – повний хаос, в якому немає можливості для співіснування людей. Тому діти погодились, що без встановлених прав та обов’язків сьогодні жити неможливо.
Далі мова пішла про конкретні права дітей через згадування усім відомих казок. Наприклад, головні герої «Червоної шапочки» та «Колобка» були позбавлені права на життя, «Буратіно» – права на розвиток талантів, «Маши і Ведмедя» – права на освіту тощо. У перервах між аналізом казок і мультфільмів школярі створювали 10 заповідей здоров’я, розв’язували логічні задачки та жестами показували улюблені хобі.  А наостанок згадали ще й про важливу складову правового виховання – про обов’язки. Адже без їх виконання неможлива і реалізація прав кожної людини.

Немає коментарів:

Дописати коментар