четвер, 13 листопада 2014 р.

Він увесь загорнений у майбутнє…

«Завжди незворушний на людях, Ярослав Стельмах нагадував самурая, але веселого. Світло-сірі очі на шляхетному обличчі, яке могло належати якомусь давньому князю зі Сходу» – ось так згадують про Ярослава Стельмаха сучасні журналісти. 

Він був сином письменника Михайла Стельмаха і знав, що перевершити батькову славу неможливо. Коли сам став літератором, то ще довго на запитання, чи не син він того самого Стельмаха, відповідав "ні". Бо вважав, що хвалитися знаменитим батьком негоже. Хвалився, але пізніше, коли сам чимало досяг. По смерті батьків не взяв собі нічого з майна, окрім письмового столу Стельмаха-старшого.
Для більшості він запам’ятався перш за все як драматург, чиї п’єси і до сьогодні збирають аншлаги у театрах. Але для маленьких читачів Ярослав Стельмах – це передусім автор «Митькозавра з Юрківки», «Голодного, Злого і Дуже Небезпечного» та й інших захоплюючих оповідань та повістей.
До 65-річчя з дня народження письменника в бібліотеці реалізовано невелику виставку біографічних та літературних матеріалів «Він увесь загорнений у майбутнє…».  

Немає коментарів:

Дописати коментар