середу, 8 жовтня 2014 р.

Історія міста – у його будівлях

Чергове засідання клубу «Роксолана» відбулося у дещо незвичному форматі, а саме у вигляді екскурсії містом. Зрозуміло, що такий вид заходу є досить давнім, але юні краєзнавці зіткнулися з ним вперше. Засідання отримало назву «Історія міста – у його будівлях», відповідно й мало на меті відкрити школярам давню минувшину, яка прихована у стінах на перший погляд рядових будинків.


Маршрут просування містом теж був не зовсім стандартним. Вийшовши зі школи №2, учасники клубу дійшли до колишньої фортеці. Якщо говорити про хронологічні межі, то розповідь спочатку пішла про минуле століття, поступово заглиблюючись у більш давні часи. Відповідно кінцевий фрагмент стосувався ХV- ХVІ століть – моменту виникнення міста та його розквіту за правління Бони Сфорци.
У ході екскурсії діти ознайомились з давніми обрисами міста, яке поділялось на три частини (Польський, Руський та Чемериський Бар); з відбитками на будівлях, які залишили військові конфлікти та природні катаклізми; зі становищем міста у різні епохи (Річ Посполита, Російська імперія, Радянський Союз, незалежна Україна).
Без сумнівів, подібні інформаційні прогулянки збагачують знання школярів про рідний край. Можливо, це в майбутньому змусить їх більш дбайливо ставитись до пам’яток, які ще існують в місті. 

Немає коментарів:

Дописати коментар