вівторок, 28 жовтня 2014 р.

Сучасна музика - відображення народної


Говорячи про музику будь-яких епох чи поколінь, ми в кінцевому рахунку повертаємося до теми народної творчості. Її давні музичні мотиви та гармонії переосмислюються і до сьогодні, набуваючи нових форм вираження. Саме про це йшла мова на уроці – музичному огляді «Сучасна музика – відображення народної», який підготували працівники районної бібліотеки для дітей. У заході взяли участь учні 9 класів школи №2 та №4.

Зазначена тематика розкривалась у поєднані так званого приємного та корисного: розповідях про народну музику та прослуховуванням її сучасних відповідників. Так, з календарно-обрядових творів прозвучала веснянка «Перейди, місяцю!» (у виконанні гурту Vivienne Mort), з історичних – козацька пісня «Їхав козак містом» (Kozak System), з ліричних – композиція «Ой чий то кінь стоїть» (Океан Ельзи) тощо. Окремо мова йшла і про сучасну етнічну музику, і про фолк-рок, і про пісні на слова українських класиків (Т. Шевченка, І. Франка, В. Стуса).


Як бачимо, сучасні музичні гурти теж популяризують фольклорне мистецтво. Відповідно їх творчість можна використовувати як матеріал не тільки для дослідження народних пісень, а й виховання патріотизму у підростаючого покоління.   

Немає коментарів:

Дописати коментар