пʼятницю, 12 вересня 2014 р.

Відкриваємо двері в книжковий світ

Знайомство дитини з книгою відбувається тричі. Вперше – коли мати читає казку перед сном. Вдруге – коли дитина сама опановує букви та намагається прочитати слова і речення. І втретє – коли дитина переступає поріг бібліотеки.


Саме останній вид зустрічі відбувся 12 вересня в учнів 2-Б класу ЗОШ №2. Зрозуміло, що така подія є важливою як для школярів, так і для бібліотекарів, тому усі до неї старанно готувалися. Так, працівники книгозбірні підготували невеличкий екскурс з історії книги та ознайомили гостей з основними відділами закладу. Діти ж, в свою чергу, продемонстрували знання правил поводження з книгою.


Звісно, що перше відвідування бібліотеки не могло обійтися без перегляду цікавих енциклопедій та журналів. Водночас школярі могли звернути увагу на розвиваючі мультфільми, пов’язані з бібліотечною тематикою.  


Наостанок діти офіційно стали читачами книгозбірні – на кожного було зареєстровано формуляр та записано перші книжечки.  Враження від загального знайомства з бібліотекою, як і від інших приємних відкриттів,  напевно, залишаться в пам’яті в дітей надовго.   



Немає коментарів:

Дописати коментар