четвер, 21 серпня 2014 р.

З Україною в серці


     Серпень для України багатий на свята — як церковні, так і державні. Народ святкує три Спаси — медовий, яблучний, горіховий. 23 серпня — День Державного Прапора України, а 24 серпня — День Незалежності України. А ще наприкінці літа дозріває пшениця, і лани набувають золотистого кольору. Саме тому цей місяць українці називають золотим...
 24 серпня 1991 року Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки прийняла Акт про незалежність України. Цей день було проголошено державним святом — Днем Незалежності України. Нарешті, здійснилося суверенне право українського народу на самовизначення.
    Користувачі  бібліотеки матимуть  змогу познайомитись з книжковою виставкою «Свята моя земля, велична Україна» , на якій представлена науково-популярна, історична, художня література з фонду бібліотеки та державні символи України — Прапор, Герб та Гімн. Виставку прикрашають народні символи — вишитий рушник та калина.

    За допомогою представленого матеріалу кожен відвідувач може зробити віртуальний екскурс в історію нашої країни — від прадавніх часів до сьогодення, прослідкувати шлях складного державотворення, зануритись в розмаїття народних традицій та обрядів, потримати в руках Конституцію України, ознайомитись з історією затвердження державних символів, згадати видатних українців, які впродовж багатьох віків ціною власного життя здобували для батьківщини свободу та незалежність.

Немає коментарів:

Дописати коментар