пʼятницю, 25 квітня 2014 р.

Гіркий спомин - Чорнобиль


    У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна катастрофа ХХ сторіччя — аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС), розташованої у м. Прип'ять Київської області.  Вона вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом незвіданої  біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління.
    Уже 28 років поспіль Чорнобильська трагедія відгукується у серцях українців гірким смутком, скорботним болем, невимовною тугою. Говорять, що з роками біль притихає, але в пам'яті народу ця страшна подія закарбувалася назавжди.

     Тому, з метою  розширення знань  про причини та наслідки Чорнобильської трагедії, як чорний день, який увійшов до історії України. Горем і болем одізвався в серцях людей. А також, вшанування тих, хто ціною свого здоров'я та ціною свого життя захистив та заступив усіх нас, проведено хвилину-спомин «Згадувати боляче, забути неможливо» та організовано книжкову виставку «Чорнобиль: події  та уроки», на якій представлені  фото та документальні матеріали, художні твори, публіцистичні нариси   про подвиг ліквідаторів – чорнобильців, про гіркі наслідки катастрофи для всього людства.


Немає коментарів:

Дописати коментар