середу, 16 травня 2012 р.

Проситься в серце мамина пісня


    День Матері - воно приходить до нас щороку – сонячне, заквітчане, вродливе і щире у другу неділю травня, з буянням квітів, весняними пахощами, нагадуючи, що настав День вшанування найдорожчої людини у світі - МАМИ.


  Свято Матері близьке і дороге кожному із нас, тому що в душах наших завше живе любов до Матері в троїстому єднанні: Матері Божої – найсвятішої Богородиці, Матері – України та рідної матері, якій завдячуємо своїм життям.
   Свято матері народилось в далекому 1908 році в Америці, коли молода жінка Анна Джервіс запропонувала на законодавчому рівні ввести День матері. Українське свято почало свою історію в 1928 році в Канаді від Спілки українок Канади, а потім в 1929 році поширилось і в Галичині.
     На законодавчому рівні святкування Дня матері в Україні встановлено Указом Президента від 10.05.1999 № 489/99 у другу неділю травня. В зв’язку з чим, ця давня традиція набуває нового звучання. Сьогодні  це одне з найзворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.

Можна вибрати друга
 І по духу брата,
 Та не можна рідну
 Матір вибирати
  такими   рядками видатного українського поета Василя Симоненка розпочалося свято Матері у бібліотеці, на яке завітали учні 4-А класу ЗОШ І-ІІІст - гімназії №2. Запрошені мали можливість не тільки дізнатися про історію виникнення цього свята, а й самі стали головними учасниками . Діти декламували вірші, співали пісні, розігрували сценки, розповідали про своїх матусь та цікаві історії з життя їхньої родини, висловлюючи при цьому щиру любов і вдячність рідним матусям. А на завершення свята діти разом зачитали молитву до Матері.
   Шанування матері - один із найсвятіших обов’язків кожної людини. Чим більша наша любов до матері, тим світліше і радісніше наше життя.







1 коментар: