вівторок, 8 травня 2012 р.

Пісні обпалені війною


       Спливають роки, але ніколи не перестануть вражати події Великої Вітчизняної війни. Люди, які наближали День Перемоги, були самовідданими та жертовними. У передсвятковий день до нашої книгозбірні завітали учні 6-А класу на музичну годину"Пісні обпалені війною".


     Сьогоднішнє свято було присвячене воєнній пісні, тій пісні, яка давала сили солдатам, коли вже сил не було, тій пісні, яку боялись гітлерівські кати, тій пісні, що допомогла нашим бійцям дійти до Берліна і встановити над Рейхстагом Прапор Перемоги.
     У виконані учасниці клубу «Надвечір’я»та Вінницького аматорського ансамблю «Ветеран»  Ганни Степанівни Оржеховської  діти  прослухали вірш Лариси Нечитовської «Невідомий солдат» і музичну композицію пісень воєнних років.
     Сюрпризом для присутніх став  виступ учениці 6-А класу Меснянкіної Ірини, яка якби перевтілилася в образ своєї прабабусі, одягнувши форму з орденами та медалями, зачитуючи  вірш «Медсестра», та виконуючи  музичну композицію «Солов’ї», а доповнив її розповідь її дідусь Євгеній Йосипович Меснянкін.
       А також школярі мали змогу  прослухати пісні воєнних років та дізнатися історію їх написання у виконанні гостей і  самих дітей.  
      На кінець заходу діти вшанували хвилиною мовчання всіх бійців, які полягли в бою за нашу перемогу.
      Після закінчення заходу діти подарували квіти нашій гості на згадку про це велике свято.
      До Дня Перемоги у бібліотеці  організовано книжкову виставку - фотоілюстрацію: «Нам 1941-й не забути, а 1945-й пам’ятати  в віках» та виставку-пам'ять «Відлуння війни – відлуння  в серцях» .
        Пропоновані  виставки присвячуються безсмертному подвигу, ратній звитязі рядових бійців і командирів, партизанів і підпільників, відомих воєначальників, а документи, представлені на книжкових виставках, розкривають історичну правду про переможні й трагічні дні, змальовують образи учасників воєнних подій.






Немає коментарів:

Дописати коментар