четвер, 12 квітня 2012 р.

Писанковий всесвіт


Чудової Весняної пори до нас приходить Великдень — одне з найбільших християнських свят. Одним із символів цього свята є писанка. Вкрите візерунками яйце провіщає свято, вселяє віру в незнищенність життя і краси.

  З метою  ознайомлення  дітей з різноманітною технікою виготовлення писанок у різних етнічних районах України, вивчити символи писанки та символіку кольорів, популяризувати народне декоративно-прикладне мистецтво, навчити дітей поважати духовні традиції, розвинути в дітей творче мислення, повагу до історії, звичаїв, вірувань  у бібліотеці традиційно проведено 4-х денний майстер-клас по написанню писанки, до якого з кожним роком все більше долучається користувачів нашої книгозбірні.






2 коментарі:

  1. Приємно бачити,як дітки займаються такою важливою справою, молодці, що продовжуєте справу наших пращурів, адже писанкарство є невід'ємною частиною підготовки до світлого дня Воскресіння Господнього.

    ВідповістиВидалити
  2. ВАМ ЗЕМНИЙ УКЛІН ЗА ТЕ ЩО ВИ ЗАЛУЧАЄТЕ НАШИХ НАЙМОЛОДШИХ КОРИСТУВАЧІВ ДО ТАКОГО ВАЖЛИВОГО ЗАНЯТТЯ ЯК ПИСАНКАРСТВО ЦИМ САМИМ ПРОДОВЖУЮЧИ СПРАВУ ЇХНІХ БАБУСІВ І ПРАБАБУСІВ

    ВідповістиВидалити