середу, 7 вересня 2011 р.

Грамотним бути модно!
    Сьогодні у світі буде відзначатися Міжнародний день грамотності, ініціатором якого є ЮНЕСКО. Організація нагадує що збільшення грамотності залишається ще дуже важливим завданням.

Населення Землі сягнуло майже до семи мільярдів і продовжує рости високими темпами, особливо за рахунок країн „третього світу”. Проте майже одна шоста від загалу землян неграмотні – це вражаюча цифра 860 мільйонів! З них – 100 мільйонів дітей, які ніколи не сиділи за партами, не тримали в руках книгу, не лічили зірок у небі та, найстрашніше, залишилися на узбіччі цивілізації.
Немає жодного сумніву в тому, що письменність має важливе значення для всіх вікових, статевих, національних, релігійних та інших груп населення Землі. Саме грамотність допомагає дітям, молоді, дорослим засвоїти найважливіші життєві навички, які дають можливість гідно протистояти викликам, які кидає життя. Грамотність є основою для здобуття нових знань і вмінь.
 
 Наша бібліотека  запропонувала читачам свою програму цього дня, яка складалася з книжкової  виставки, пізнавальних ігор, уроку грамотності. Бути грамотним дуже важливо для будь-якої людини,  адже багато чого в житті ми домагаємося завдяки вмінню правильно висловлювати свої думки і з повагою ставитися до мови наших предків. Грамотність передусім характеризує інтелігентну  й освічену людину.

Тому бібліотекарі були готові докласти всіх зусиль до того, щоб пробудити в дітях інтерес до мови  і письма.




1 коментар:

  1. це справді модно ,тому що грамотнісьть зараз саме наймойдніше у світі

    ВідповістиВидалити