середу, 11 травня 2011 р.

Сповідь солдацьких сердець

Пролітають роки , віддаляючи від нас той час , коли вся країна, вся Європа була фронтовою, а кожен мешканець бійцем. Але ніякі події не зможуть примусити нас забути велич подвигу, здійсненного захисниками Вітчизни заради щастя майбутніх поколінь.
    Пройшло вже більше як шістдесят років, чималий час, незагоєнна рана на серці колишніх воїнів залишилась. Залишиться мабуть на все життя. Звичайно з кожним роком серед нас стає їх менше і менше, живих учасників тих жахливих подій.
    До святкування 66 річниці великої Перемоги по всій Україні відбувалися різні урочистості : зустрічі, реквієми, концерти театралізовані дійства та ін. Не винятком стала і наша бібліотека, яка організувала зустріч школярів, учнів 8-В кл ЗОШ №2, з ветераном Великої Вітчизняної війни, учасником бойових дій, почесним громадянином міста Мельником П.Г. Зустріч пройшла у теплій, зворушливій атмосфері. Ветеран розповів про свій бойовий шлях, який він пройшов визволяючи країну від м. Козятина до м. Праги Чеської республіки. Про його фронтові дороги яскраво свідчать нагороди, заслужені в воєнне лихоліття. Зокрема: орден Слави, медалі "За відвагу", "За бойові заслуги", "За визволення Праги". Розповідаючи про випадки з життя бійців, його однополчан намагався якнайкраще представити образи тих, хто наближав світлий День Перемоги. Аналізуючи його життєвий шлях ми можемо твердо сказати, що він належить до тих взірцевих ветеранів Великої Вітчизняної війни, багатогране життя яких може бути тільки гідним прикладом для підростаючого покоління.
     Школярі також підготувалися до зустрічі із такою поважною людиною. Вони декламували перед сивочолим ветераном  вірші воєнної тематики. Ворсюк В.,  Носюк Д., Шпильовська Ю., Чорний  К ., Бистрицька І. підготували спогади своїх рідних,дідусів, бабусь  про жахливі події тих страшних днів. Для ветерана прозвучало музичне привітання у виконанні Бистрицької І. На завершення зустрічі діти подарували ветеранові квіти і зробили фото на пам'ять. Захід закінчився переглядом слайдшоу воєнних пісень.
 На огляд присутніх була представлена книжкова виставка " Повік ті дні із пам'яті не стерти", що містить літературу воєнної тематики яка є у фонді бібліотеки.








1 коментар:

  1. Дякувати Богу, що є такі люди які можуть розказати правду про такий важкий пріод у житті нашого народу

    ВідповістиВидалити