пʼятницю, 25 березня 2011 р.

Чорнобиль - зона тривоги нашої





26 квітня відзначається 25 річниця трагедії на Чорнобильській АЕС. Чорнобильська катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих, так і потерпілих від її наслідків людей, так і економічних збитків.



Масштаб Чорнобильської катастрофи добре відомий як вченим, так і політикам всього світу. В навколишнє середовище надійшло близько 3 % радіонуклідів, які на момент катастрофи були накопичені в четвертому енергоблоці ЧАЕС.

Аварія призвела до забруднення більше 145 тис. кв.км території України , Республіки Білорусь та Російської Федерації . Внаслідок Чорнобильської катастрофи постраждало біля 5 млн. людей, забруднено радіонуклідами біля 5 тис. населених пунктів . З них на території України - 2218 селищ та міст з населенням приблизно 2,4 млн. людей. Чорнобильська аварія призвела до безпрецедентного опромінення населення зазначених держав. Крім України, республіки Білорусь та Російської Федерації вплив Чорнобильської катастрофи відчули на собі Швеція, Норвегія, Польща, Великобританія та інші країни.

" Чорнобиль - зона тривоги нашої " таку тему має книжкова виставка - реквієм яка нагадує про події квітня 1986 року. Виставка дасть змогу користувачам дізнатися про перших ліквідаторів аварії, які в ніч з 25 на 26 квітня прийняли перший, самий жорстокий удар на четвертому ененргоблоці атомної станції та до кінця виконали свій обов'язок перед українським народом.

Ознайомившись із підібраною літературою даної тематики читачі ознайомляться із наслідками трагедії, свідченням та відгуками спеціалістів - практиків, відомих учених, паостраждалих та ін.

Немає коментарів:

Дописати коментар