вівторок, 21 липня 2020 р.

БІБЛІОТЕКА РЕКОМЕНДУЄ


Твір німецького письменника-романіста Еріха Марії Ремарка  «Три товариші» є відгадкою на нашу загадку. Це роман- драма, який вважається класикою німецької та світової літератури.
Роман «Три товариші» разом з такими творами Ремарка, як «На Західному фронті без змін» та «Повернення», входить до трилогії романів про трагедію «втраченого покоління» (покоління молодих людей, які стали жертвами безглуздої Першої світової війни).
Люди, що пройшли через страх війни, не можуть піти від примар минулого. Військові спогади постійно мучать головного героя. Голодне дитинство стало причиною хвороби його коханої. Але саме військове братерство згуртувало трьох товаришів Роберта Локампа, Отто Кестера і Готфріда Ленца. І вони готові на все заради дружби. Незважаючи на смерть, якою буквально просочений роман, він розповідає про прагнення до життя.
 Роман належить до «Золотого фонду світової літератури ХХ століття». Він витримав кілька екранізацій, першу було здійснено в США у 1938 році за участю самого автора й американського письменника Френсіса Скотта Фіцджеральда.


Немає коментарів:

Дописати коментар