пʼятницю, 12 червня 2020 р.

СВЯТО ЛЮБИТЕЛІВ В'ЯЗАННЯ

  Якщо ти вмієш та любиш в'язати, тоді це твоє свято.
                           Щорічно в другу суботу червня відзначається
Всесвітній день в’язання на публіці.
Традиція відзначати цей день походить із Франції. Вперше Всесвітній день в’язання на публіці пройшов  2005 року  у Парижі.  Придумала забаву любителька в’язання  Даніель Лендес. З тих пір запеклі в’язальниці збираються в цей день в якому-небудь громадському місці – в парку, сквері чи кафе – і присвячують час своєму улюбленому заняттю.
З часом публічним в’язанням захопилися не тільки француженки, але й мешканки інших країн, в тому числі і України, а у акції з’явилася своя емблема, на якій зображено дві в’язальні спиці на тлі карти Європи.  Нині Всесвітній день в’язання проходить  у понад   350 містах планети.
У багатьох місцях акція набуває благодійного характеру. Рукодільниці передають всі речі, зв’язані в цей день, до фондів для незаможних громадян або виставляють їх на ярмарках, а всі зібрані кошти спрямовують, знову ж таки, на допомогу нужденним.
Крім того, в рамках Всесвітнього дня в’язання на публіці влаштовуються виставки в’язаних виробів, покази моди, майстер-класи для охочих навчитися цьому непростому, але захоплюючому заняттю. Свої заходи проводять магазини, що торгують пряжею і товарами для рукоділля.
Отож, долучаймося до цієї цікавої та корисної акції. Пам’ятаймо, що речі, зроблені своїми руками є унікальними. А для тих , хто не вміє в'язати, є хороша нагода навчитися цьому ремеслу.

Немає коментарів:

Дописати коментар