пʼятницю, 18 січня 2019 р.

Фантастичний та чарівний світ Марії Приймаченко

Сьогодні для учнів 5-Б класу загальноосвітньої школи №1 бібліотекарі організували годину творчості «Фантастичний та чарівний світ Марії Приймаченко», на якій познайомилися з творчістю народної художниці, майстра, цікавої і незвичайної людини.

Марія Приймаченко створила неповторний світ власних образів, яких у природі не існує. Вона сприймала життя як вічну казку, яка дарує нам гарний і веселий настрій. Тож і всі її картини нагадують малюнки до якоїсь нескінченної казки. Марія Приймаченко говорила: «Казка – вона з нами землею ходить і на землі росте. Добрі квіти і звірі ідуть до мене з пісні і з музики». Ця проста жінка прожила довге і нелегке життя, не закінчувала ні інститутів, ні академій, але скільки себе пам’ятала, любила малювати. Не проходила без цікавості повз жодну квіточку в полі чи на лузі, повз жодну травиночку, все з цікавістю розглядала. І все їй хотілось намалювати. І ось тепер її картинами захоплено милуються і в Україні, і в Франції, і в далекій Канаді.

  Переглянувши презентацію про життя та творчість Марії Приймаченко, школярі теж спробували свої сили у зображені казкових та чарівних істот, вчилися фантазувати, уявляти, малювати за власною уявою.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар