пʼятницю, 30 листопада 2018 р.

СНІД - серйозна розмова

1 грудня уся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Уже декілька десятиліть СНІД є однією з найважливіших і трагічних проблем, що постали перед людством. Проблема в тому, що ми, як і багато років тому, не хочемо всерйоз сприймати те, що вірус імунодефіциту людини і його наслідки безпосередньо стосуються кожного, а не тільки ВІЛ-позитивних.
Саме цій темі був присвячений  урок-застереження «СНІД – серйозна розмова», проведений для учнів 8-А класу Барського ліцею №2.


Насамперед було з’ясовано, чим відрізняється ВІЛ від СНІДу, розглянуто способи передачі вірусу. Далі школярі виконували вправи «Ситуації, в яких ми ризикуємо», «Дискусія», «Автограф», «20 бажань» та розглядали ситуаційні завдання і твердження.

Наприкінці уроку школярі переконались,  що ВІЛ-позитивні – це такі ж люди, як і ми. Вони мають право на життя, на лікування, а особливо на підтримку та допомогу. Тому тільки від нас самих, від нашого розуміння ризику та відповідальної поведінки залежить наше здоров’я.

Немає коментарів:

Дописати коментар