пʼятницю, 2 листопада 2018 р.

День української писемності та мови

У читальній залі бібліотеки розгорнуто тематичну книжкову виставку, присвячену Дню української писемності та мови. Назву виставки – це слова відомого українського письменника Івана Франка «Як много важить слово, Одне сердечне, теплеє слівце!»
Свято писемності було встановлено Указом президента України від 6-го листопада 1997-го року і щорічно відзначається 9 листопада на честь українського літописця Нестора — послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з Нестора-Літописця бере початок писемна українська мова.
Як найбільший скарб нашого народу, мова є не просто засобом спілкування, а тим, що справді живе в наших серцях. Українська мова — багата, ніжна й ласкава, мудра, доброзичлива,  чиста й  правдива. Багатство української мови виявляється в тому, що нею можна висловити найскладніші думки, найтонші почуття і переживання, передати враження про побачене, почуте та прочитане.
Запрошуємо усіх ознайомитись з виданнями, представленими на виставці, та вкотре переконатись у глибині та багатстві рідної мови та писемності.

Немає коментарів:

Дописати коментар