пʼятницю, 2 березня 2018 р.

Майстер дитячої літератури

  Навесні, 5 березня, коли природа дарує нам перші квіти, навколо все оживає, оновлюється, ми відзначаємо день народження української дитячої письменниці Наталії Забілої. Тому  природа у творчості письменниці посідає дуже важливе місце. Наталя Львівна любила природу, вміла милуватися та зачаровуватись нею, а ще з ніжністю, увагою та теплом ставилася до людей.
У сім'ї, де зростала маленька Наталка, панувала любов до літератури та мистецтва. Ще змалку разом зі своїми братиками й сестричками вчилася малювати, а також писати вірші.
Писати книги для дітей стало для Наталі Львівни покликанням. Близько 200 книжок для дітей видала вона за час своєї літературної діяльності.
У своїх творах письменниця створює для дітей чарівний світ, потрапляючи в який юний читач починає думати, визначати власне ставлення до явищ і подій, обирати своє місце в житті, проявляти свої симпатії і антипатії, вони завжди сучасні. На книгах цієї чудової дитячої письменниці виросло не одне покоління дітей.
Дізнатись  про літературну Наталії Забілої можна на виставці-персоналії  «Майстер дитячої літератури» , яка організована у бібліотеці до 115-ї річниці від дня її народження.
                             

Немає коментарів:

Дописати коментар