середу, 21 лютого 2018 р.

Що таке "патріотизм"?

Сьогодні слова «патріот» та «патріотизм» є досить популярними у загальномовному вжитку. Ми часто чуємо їх з екранів телевізорів, прочитуємо  на сторінках друкованої преси. Тепер модно кожному називати себе патріотом власної країни, навіть не розуміючи змісту цього слова.  Хто такий насправді патріот України та кого можна вважати справжнім патріотом? Саме це ми  з’ясовували  з старшокласниками загальноосвітніх шкіл № 3 та 4 у дискусійних бесідах «Як ти розумієш патріотизм?».

   Символічно, що подібні заходи відбулись 20 лютого, коли Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні – людей, які поклали своє життя за ідеали вільної, справедливої європейської держави.
 


    У ході дискусій школярі висловлювали свої думки щодо розуміння та власного трактування поняття «патріотизм», визначали риси, які формують портрет справжнього патріота. Особливо цікавим виявився пошук відмінностей, які розрізняють патріота від націоналіста.

    Зрозуміло, що любов до Батьківщини живе в кожному з нас. Але виражається вона в кожного по-різному. І до найбільш байдужих українців учасники сьогоднішніх бесід написали символічного мотиваційного листа, пропагуючи активну позицію у розбудові майбутнього нашої держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар