неділю, 25 червня 2017 р.

Конституція - паспорт держави


          Напередодні відзначення Дня Конституції України працівники бібліотеки для дітей провели тематичну бесіду «Конституція – паспорт держави» та віртуальну подорож «Урядовий сайт для юних громадян».

   На сторінках Урядового сайту наші читачі мали можливість ознайомитися з структурою та історією державної влади в Україні, роботою Кабінету Міністрів та органів виконавчої влади. Дізналися, як захищати свої права та бути активним членом суспільства.
   Допомагали дітям у подорожі нові знайомі: Сашко, який мріє стати міністром, Наталка – майбутній журналіст, Оленка та Івасик, разом з якими відправились на екскурсію до Будинку Уряду.
   Завдяки «Школі громадянської освіти» школі побували на уроці права, в якому мова йшла про Конституцію, демократичну державу, права і обов'язки громадянина та ін.
 
   У розділі «Ігри та конкурси» складали пазли з областей України та дізнавались, хто їх сусіди, знаходили повідомлення про Вінницьку область, з'єднували гілки влади... Граючись, діти дізнавалась необхідну інформацію про захист своїх прав, про безкоштовні «гарячі»  телефонні лінії, на які можна звернутись за потреби.
   Наприкінці школярі ознайомились з літературою, представленою на тематичній книжковій виставці «Право моєї країни».

Немає коментарів:

Дописати коментар