середу, 15 лютого 2017 р.

Ціна чужої війни

"За сум гіркий, за чорні дні / Пробач мені, навік пробач./ Я впав на тій чужій землі / Та тільки ти, благаю я, не плач", - такі слова звучать у пісні Назарія Яремчука "Не жди мене", присвяченій пам'яті воїнів війни у Афганістані. 



Щороку 15 лютого Україна вшановує учасників бойових дій на території інших держав. І хоч ми сьогодні знаходимось в умовах війни на території нашої Батьківщини, все ж знаходимо час для спогаду про інтенаціональний подвиг українських солдат у ХХ столітті. Так, разом з учнями 7-А класу зі школи №3 провели вечір-зустріч "Ціна чужої долі". 
Для сучасних школярів Афганістан - це просто країна в Середній Азії, а війна 1979-1989 рр. - просто рядок у підручнику історії. Саме для того, щоб змінити таке ставлення, ми проводимо пам'ятні заходи: розповідаємо про "каравани", моджахедів, афганську спеку, загони "стройбату", демонструємо документальні світлини та відеосюжети. Адже війна, незалежно від географії, залишається війною, а подвиг та жертва солдат залишаються безцінними та вічними.

Немає коментарів:

Дописати коментар