середу, 16 листопада 2016 р.

Стосунки рівності та поваги

Уже декілька років поспіль своєрідною традицію у нашій бібліотеці стало проведення міні-тренінгів у Всесвітній день толерантності. Цьогоріч ця подія була також пов'язана з функціонуванням при закладі Пункту європейської інформації, в рамках якого бібліотекарі розповідають не лише про європейські країни, а й про загальні їхні цінності. 


Тема толерантності є ніби і загальновідомою, але при цьому і малозрозумілою для школярів. Тому сьогоднішнім наших відвідувачам - восьмикласникам зі школи №1 - ми намагались усе пояснити шляхом виконання різних вправ та вирішення проблемних ситуацій. Результати виявили до сить різними: з однієї сторони діти готові допомагати людям з обмеженими функціональними можливостями, а з іншої - мають страх та негативні стереотипи стосовно окремих народів (наприклад, циганів).
Зрозуміло, що після сьогоднішнього заняття діти навряд чи змінять спосіб свого життя. Але, надіємось, що школярі хоча б задумаються над численними проблемними ситуаціями, які трапляються нам у побуті.

Немає коментарів:

Дописати коментар