понеділок, 29 серпня 2016 р.

Іван Франко у вимірах епохи

Українська література багата на визначні постаті, які творили у різних жанрах та підіймали широкий спектр тем. Але серед цих авторів є декілька титанів, без яких би література була зовсім іншою: менш яскравою, менш різнобарвного, менш глибокою. До таких титанів належить і галицький Каменяр - Іван Франко. 


Цьогоріч уся Україна відзначає 160 років з дня народження видатного письменника. Його творчість уповні характеризує постать автора. Десятки томів прозових творів, серед яких чимало новаторських за змістом; шедеври поетичної творчості, починаючи з громадянської та завершуючи інтримною лірикою; світоглядні та філософські праці... Усе це різнобарв'я творів настільки масштабне, що до цих пір вважається не уповні вивченим та дослідженим. А поряд з цим Іван Франко запам'ятався ще й активною громадянською та у певній мірі навіть політичною діяльністю. На його порадах виховувалось ціле покоління українських письменників, а його вірші вже давно вважаються народними.


До ювілею видатного письменника в бібліотеці відкрилася виставка-персоналія "Іван Франко у вимірах епохи". Розділи виставки продумано так, щоб наші читачі мали змогу з різних сторін відкрити постать Каменяра. А також представлена література, яка допомагає зануритись в події української історії другої половини ХІХ - початку ХХ століть. 

Немає коментарів:

Дописати коментар