пʼятницю, 19 червня 2015 р.

Він літав поміж планет та зірок

"Перш ніж писати, потрібно жити". "Садівник у пустелі життя" - ці образні рядки належали льотчику, письменнику і філософу А. де Сент-Екзюпері. "Багато разів писали і говорили, що А. де Сент-Екзюпері був більше льотчиком, аніж письменником, - згадував його друг Жорж Пелісьє. - Як на мене, ці поняття відокремити просто неможливо. Письменник і льотчик у його особі єдині і нерозривні, тому він став дивовижною, незвичайною людиною, якої ще не знав світ. Проте не слід забувати, що Антуан був не лише письменником і льотчиком, а й гуманістом..."
Екзюпері не був вундеркіндом, але вже у 6-річному віці склав свої перші вірші, а в 25 років став зрілим письменником, майстром повітряного пілотажу. Крім того, він мав талант універсальний: досконало володів мовою математики, знався на квантовій теорії, вченні про хромосоми і гени, запатентував кілька власних винаходів.
До 115-річчя від дня народження видатного письменника та льотчика в бібліотеці відкрито виставку «Він літав поміж планет  та зірок». Завдяки їй читачі мають зможу краще уявити життєві принципи автора.


Немає коментарів:

Дописати коментар