середу, 24 червня 2015 р.

Право моєї країни

 
До Дня Конституції України в читальній залі бібліотеки презентовано виставку «Право моєї країни». Книги, які містяться у ній, дають можливість осягнути тернистий шлях творення українського законодавства. Також увиразнюють виставку ряд роздільників, які концентрують увага читача на найбільш важливих постулатах Основного закону України.
Українці, якщо враховувати неофіційні рейтинги, є авторами чи не найпершої європейської конституції. Мова, звісно, йде про «Договори і Постановлення Прав і вольностей Війська Запорозького», складені Пилипом Орликом. Але, на жаль, цей документ так і не набрав чинності, а Україна втратила власну державність на більше аніж два століття.   
Конституція вже незалежної України була прийнята 28 червня 1996 року. Вона теж народжувалась у муках, а окремі її положення до сьогодні справедливо заслуговують на критику. Наша держава продовжує рухатись на шляху розробки власного конституційного права. Але найголовніше завдання – це реалізація принципів Конституції у житті кожного громадянина України.

Немає коментарів:

Дописати коментар