четвер, 28 травня 2015 р.

Від сторінки до сторінки, від історії до історії

 
Останнім часом широкого поширення набув такий вид активного відпочинку як квест. Незважаючи на різні специфічні особливості, кожен квест характеризується орієнтуванням на місцевості та послідовністю виконання завдань – щоб отримати наступне, потрібно відгадати попереднє. Відповідно переможцем у подібних змаганнях називається команда, яка найшвидше виконала всі завдання та пройшла маршрут.
Наприкінці навчального року школярі вже подумки знаходяться на канікулах. Тому працівники дитячої бібліотеки вирішили запропонувати їм подібний розважальний захід. Так, 28 травня в читальній залі книгозбірні відбувся незвичайний – літературний – квест «Від сторінки до сторінки, від історії до історії». Замість орієнтування на місцевості, учасниками, а саме восьмикласникам школи-гімназії №2, довелося орієнтуватись у фонді бібліотеки. Відповідно зупинками на маршруті слугували саме книги з цього фонду.
 
 
Попередньо увесь клас був поділений на три команди, кожна з яких вирушила власним маршрутом. Загадки переважно стосувалися тих книг, які діти ще не читали, тому для їх розгадування команди використовували пошук у мережі Інтернет. Відгадавши загадку, школярі знаходили потрібну книгу, в якій містилось наступне завдання.
Наприкінці усі команди, як переможці, так і переможені, отримали солодкі подарунки. А також почули короткі історії про кожну із загаданих книг, яких всього було близько 30. Це лише незначна краплина із моря того книжкового багатства, яке може запропонувати бібліотека.

Немає коментарів:

Дописати коментар