середу, 20 травня 2015 р.

Пам’ять перемог минувшини – шлях до майбутніх звитяг

70 років тому нацистська Німеччина капітулювала у Другій Світовій війні. Перемога в ті часи Україні далася надто великою ціною: близько 14 мільйонів українців, половина з яких солдати, загинули на різних фронтах. З того часу не одне покоління було виховано на прикладі тих трагічних подій, задля того, щоб ніколи подібне не повторилося в майбутньому. Але подібне вже повторилось в сучасній Україні…
 
 
 20 травня відбулася літературно-патріотична година «Пам’ять перемог минувшини – шлях до майбутніх звитяг», яка об’єднала гостей з усіх шкіл міста. У ході заходу, що відбувся в рамках краєзнавчого клубу «Роксолана»,   було згадано декілька визначальних битв, в яких українцям вдалося отримати перемогу над набагато чисельнішим суперником. Це і похід князя Олега на Царгород, і перемога князя Святослава над Хозарією, і козацькі битви проти татар, поляків та московитів, і криваві бої Першої та Другої світових воєн. У перервах цього історичного екскурсу виступали школярі з декламацією віршів воєнної тематики від українських класиків. Звучали тут також авторські поезії від одинадцятикласників школи-гімназії №2 та пісня «Маки червоні» від Лотоцької Світлани (10 клас, школа №4).
 
 
Говорячи про трагічні події минулого, важко уникнути асоціацій з сучасністю. Тому і літературно-патріотична година виявилась по-особливому зворушливою. Але ця пам’ять про минуле – необхідна, без неї нам не отримати перемоги.

Немає коментарів:

Дописати коментар