пʼятницю, 15 травня 2015 р.

Історія роду - історія народу

Кожен з нас у один момент прийшов у світ. І першими, кого побачив, чиє тепло відчув, кого назвав у своєму першому слові, були тато і мати. Разом вони об’єднуються у священному слові «сім’я». Священному, тому що саме у сім’ї ми виростаємо, розвиваємось, отримуємо знання та творчі здібності. Згодом кожен з нас, вийшовши на дорослу дорогу, створить власну сім’ю і буде піклуватися за майбутнє покоління. Міцний зв’язок між батьками, дітьми і внуками є хорошим фундаментом для формування та передачі традицій, цінностей родини, роду і навіть народу. Саме міцність сім’ї забезпечує міцність країни.
 
 
Такі роздуми стали основою родинного свята «Історія роду – історія народу», яке відбулося 14 травня в залі районної бібліотеки для дітей. На дійство, що відбулося напередодні Міжнародного дня родини, були запрошені учні 5-Б класу разом з батьками. Кількість гостей виявилась настільки значною, що в книгозбірні не було «де яблуку впасти», але це зовсім не стало завадою для свята.
Для початку увазі присутніх був запропонований мультфільм про народження дитини, виконаний у техніці пісочної анімації. Момент народження є особливо важливим для кожної сім’ї, тому що він свідчить про її продовження. Кожна дитина є продовженням власних батьків, не тільки в плані думок та характеру, але й передусім зовнішності. Підтвердженням цього стала серія світлин, на яких зображені діти та їх батьки в дитячому віці, що виглядають наче близнюки.
 
 
Школярі теж приймали активну участь у святі. Найперше, вони створили символічне дерево, наповнивши його крону власними асоціаціями стосовно поняття «родина» – єдність, щирість, взаємодопомога тощо. По-друге, учні підготували невеличку програму із пісень та поезій, яку присвятили присутнім батькам. І по-третє, декілька дітей розповіли цікаві історії з дитинства матері чи тата, доповнивши їх відповідними фотографіями.
Кожен клас – це теж своєрідна сім’я, яка має власні історію та фотографії. Учасники свята – 5-Б клас – не виняток. Працівникам бібліотеки вдалося знайти ряд світлин, на яких вони зображені з першого класу і до сьогодні. Перегляд цих фото викликав у дітей сміх, нагадавши їм, як вони виглядали декілька років тому.
Наостанок діти поміркували, для чого саме потрібна сім’я, і якою ця сім’я має бути. Наведені варіанти включали чимало загальнолюдських цінностей, які виховуються саме в родині. Помітно, що школярі добре розуміються у цій темі, але головне, щоб вони реалізовували свої знання в реальному побуті власної сім’ї.

Немає коментарів:

Дописати коментар