понеділок, 1 грудня 2014 р.

Нове покоління обирає здоров’я


У Міжнародний день боротьби зі СНІДом працівники бібліотеки провели доволі традиційний урок-міркування зі старшокласниками НВК-гімназії №2. Юні люди, враховуючи свій особливий вік, вже зустрічаються з багатьма факторами та ситуаціями, які можуть нести потенційні небезпеки. Тому зрозуміло, що саме з подібною аудиторією реалізується найбільше бесід та консультацій.
Спершу увага присутніх була звернена на статистику. Кожного року майже 20 тисяч людей інфікуються вірусом імунодефіциту, при цьому за роки незалежності від СНІДу вже загинуло більше 30 тисяч осіб.
Одним із ефективних засобів боротьби із ВІЛ є інформація. Особливо стосовно шляхів проникнення вірусу в організм людини та механізмів поширення. Так, старшокласники ознайомилися з орієнтовною схемою інфікування клітин імунної системи: Т-, В-лімфоцитів та макрофагів. Водночас було продемонстровано, як лікувальні засоби підтримують здоров’я ВІЛ-позитивної людини.
Наостанок школярі проаналізували міфи та правдиві твердження про хворобу. Ця інформація, надіємось, змусить учнів бути більш обережними до самого вірусу та більш відкритими до людей, яким довелось бути інфікованими. 

Немає коментарів:

Дописати коментар