четвер, 6 листопада 2014 р.

Безцінна спадщина мого народу


Напередодні Дня української писемності та мови в бібліотеці відбувся захід «Безцінна спадщина мого народу», на який завітали учні 4-В класу НВК-гімназії №2.

Спершу школярі дізналися більше відомостей про історію свята та віхи розвитку вітчизняного письма. При цьому окремо згадали постаті Нестора Літописця, день вшанування якого якраз випадає на 9 листопада, слов’янських просвітителів Кирила та Мефодія, основоположників української літературної мови Івана Котляревського та Тараса Шевченка, автора правопису Пантелеймона Куліша. Опісля діти самі проявили свою любов до рідного слова, прочитавши тематичні вірші та приказки. Особливо приємно, що в такому ранньому віці деякі учні проявляють схильності до письменницької творчості та презентують власні поетичні чи прозові проби.   
Також працівники бібліотеки підготували ряд цікавих завдань та загадок, пов’язаних зі словоскладанням та переставленням літер. Діти шукали приховані слова в текстах речень, розгадували ребуси та кросворди.
Ще одними гостями книгозбірні в цей день були також першачки школи №3. Зрозуміло, що вони тільки навчаються читати, тому захід для них складався переважно з мультфільмів та усних розповідей та казок про мову. 

Немає коментарів:

Дописати коментар