четвер, 20 листопада 2014 р.

Свято книги, створене дітьми


Барська районна бібліотека для дітей регулярно проводить заходи пізнавального чи дозвіллєвого характеру. Учасниками цих дійств бувають школярі різних вікових груп, а інколи навіть і дошкільнята. Зрозуміло, що організація подібних свят потребує виваженої підготовки. Але бувають й інші ситуації, коли школярі та бібліотекарі умовно міняються ролями: перші готують програму заходу, а останні стають учасниками-глядачами.
Саме така ситуація відбулася 19 листопада. Під керівництвом Ваврук Олени до бібліотеки прийшли учні 3-А класу ЗОШ №4. Одразу слід зазначити, що вчителька ретельно підготувала дітей , дібравши з ними різні матеріали стосовно тематики книги та читання. Захід розпочався з виконання пісні про Україну. Школярі співали хором і водночас супроводжували це відповідними рухами. Також у читальній залі бібліотеки лунали вірші та прислів’я про мову, писемність і освіченість.  
Окремо Олена Ваврук підготувала для вихованців тематичний кросворд. Відповіді на загадки стосувались і бібліотечної справи, і історії писемності. В цілому діти справилися з поставленим завданням, ось тільки ніяк не могли відгадати слово «формуляр». Розв’язавши кросворд, учні отримали ключ – прізвище українського першодрукаря Івана Федорова.


Ще одним цікавим сюрпризом стало невеличке інсценування відомої казки «Коза-дереза». Школярі примірили на себе ролі героїв твору та дійшли висновку про важливість допомоги друзів у вирішенні складних ситуацій. А наостанок діти презентували творчі доробки, які завчасно підготували вдома. Це були і тематичні плакати, і навіть самостійно зроблені невеличкі книжечки.
Крім працівників бібліотеки глядачами дійства стали і декілька батьків. Але залишалось відчуття, що подібні виступи потребують набагато більшої аудиторії. Тому надіємось, що в майбутньому батьки будуть більше звертати увагу на досягнення дітей, а також на виховання у них шанобливого ставлення до бібліотеки та книги. 

Немає коментарів:

Дописати коментар