вівторок, 4 листопада 2014 р.

Відкриваємо рідне місто


Сучасні технології дозволяють нам подорожувати у просторі та часі. Так, зовні сидячи за комп’ютером, ми можемо заглянути у різноманітні куточки нашої планети чи заринутись у давню минувшину. Щось подібне, правда у значно меншому масштабі, було реалізовано у бібліотеці. Результатом цієї роботи стала віртуальна екскурсія «Відкриваємо рідне місто» за участю учнів професійно-будівельного ліцею.

Віртуальна подорож розпочалася з історичного серця міста – колишньої фортеці, на уламках якої розташовано сьогодні міський парк. Мова йшла про польську королеву Бону Сфорцу, саме яка дала назву місту та на кошти якої була побудована згадана фортеця. Далі маршрут вів з історичного центру по основній вулиці в честь героїв Майдану і аж до бібліотеки. Поряд з просторовою екскурсією відбулася і часова. Починаючи від моменту заснування міста у 15 столітті поступово розповідь  дійшла і до сучасності.  А допомогли у цьому фотографії сторічної давнини, на яких зображені окремі споруди та вулиці Бара.
Більшість із учасників віртуальної екскурсії були немісцевими, тому захід допоміг їм дізнатись більше про місто та вловити дух минувшини у спорудах, які залишились до сьогодні. Усі ж інші могли поглибити свої знання з історії рідного краю.



Немає коментарів:

Дописати коментар