понеділок, 20 жовтня 2014 р.

Пам'ять серця


70 років тому, а саме 28 жовтня, радянськими військами було повністю визволено Україну. Ця ювілейна дата – черговий привід нагадати молодшому поколінню про жахи війни та подвиг сотень тисяч солдатів. Тому працівники бібліотеки організували для учнів 11 класів НВК-гімназії №2 урок мужності за темою «Пам’ять серця».

Школярі та бібліотекарі відвідали два пам’ятних місця Великої Вітчизняної війни у місті та поклали до них квіти. Спочатку маршрут вів у міський парк до братської могили воїнів, які полягли при визволенні краю.  Поряд з цим учні слухали розповідь про події 1941-1944 років у районі: загарбання територій нацистами, створення гетто та народних господарств, розстріли євреїв, діяльність підпільних партизанських груп і врешті-решт визволення краю.


Друге місце уроку мужності – пам’ятник жителям міста, які полягли або щезли безвісті на різних фронтах Великої Вітчизняної. Поряд з ним нещодавно було споруджено постамент з бойовою машиною піхоти в пам’ять про іншу трагічну для українців подію – війну в Афганістані. У цьому є щось символічне, адже вічна пам’ять про учасників різних воєнних подій єдина та нерозривна. 

Немає коментарів:

Дописати коментар