вівторок, 14 жовтня 2014 р.

Дух козацький - український дух

Християнське свято Покрови Святої Богородиці відзначають щорічно 14 жовтня. Але для України ця дата пов’язана також з історією козацтва. Як відомо, козаки особливо шанували образ Покрови і побудували в її честь чимало храмів, що збереглися до наших днів. Тому не дивно, що з 2014 року 14 жовтня буде відзначатись і як День захисника Вітчизни.



Козацька боротьба проти Речі Посполитої, турків і татар – чи не найяскравіша сторінка української історії. Через це образ козака є найбільш продуктивним для виховання у дітей відчуття патріотизму. З цією ж метою бібліотека організувала книжкову виставку «Дух козацький – український дух» та конкурс кмітливих «З козаків візьмемо приклад».
Остання подія зібрала у книгозбірні учнів 3 класу. Їм була запропонована програма із декількох завдань, орієнтованих на фізичну та розумову активність. Наприклад, перша група складалась із запитань стосовно історії та побуту козаків, а також завдань на знання прислів'їв і приказок. А рухливі конкурси були пов’язані з повітряними кульками. Так, діти мали за допомогою ніг обвести кульки навколо символічних перепон-стільців, чи протанцювати у парі, тримаючи кульку лобами. Особливо влучні школярі могли спробувати власні сили у кидках картоплі до відер з трьох метрів.


Під кінець козацьких розваг діти демонстрували тогочасні братання – обіймалися якомога сильніше, щоб луснути повітряну кульку.   

Немає коментарів:

Дописати коментар